Frøer

Info

Frøer:

På holdet undervises og støttes børnene af en instruktør og 2 assistenter. Assistenter vil være normalt være i vandet. Svømningen foregår i det store bassin. Børnene kan ikke nå bunden.

Vejledende alder: 4-7 år.

Lige efter begynder holdet. Børnene skal kunne komme i bassinet ved egen hjælp. Vi skal øve det at hoppe og falde i vandet forlæns- og baglæns, udføre rotationer. Børnene skal have kendskab til saltovendinger, skal kunne slå en kolbøtte, lære at sætte af fra kant og komme op på flydemidler, kendskab til fremdriftsmetoder. Svømmerne skal mestre rygcrawl og crawl-benspark liggende på maven, skal øve at kunne svømme crawlben på siden med afslappet vejrtrækning samt med rotation, øve udånding med hovedet under vand, bevægelse på forskellige måder med redskaber – bolde/bræt/orme osv. Vi skal øve at dykke, vejrholdning, ind-og udånding og vejrtrækning, fremdrift med arme og ben med pusteøvelse. Vi skal øve balance herunder at kunne opretholde balance under glidning. 

Undervisningen vil være præget af legeaktiviteter. Først og fremmest skal undervisningen være spændende, sjov og motiverende. Børnene skal på dette niveau med udgangspunkt i de 4 grundlæggende færdigheder forbedre deres fortrolighed og glæde ved vandet gennem relevant svømmeøvelser og vandaktiviteter. Det er målet med undervisningen, at svømmeren udvikler forståelse for deres balance i vand uden hjælpemidler, f.eks. det at komme fra ryggen til maven og tilbage igen ved rotation. De skal beherske forskellige måder at bevæge sig på i vandet, så de kan komme fra A til B. De øver at blive i stand til at udføre 25 m rygcrawl og 25 m crawl ben med strakt vrist. De skal kunne hoppe og falde i vandet forlæns- og baglæns og lære at sparke af fra kant og komme op på flydemidler.

Ved sæsonens afslutning skal svømmeren kunne svømme minimum 25 m på både lavt og dybt vand uden redskaber eller kontakt med bassinets bund eller kant. Svømmeren vil lære at tage hovedet under vandoverfladen, og samtidig glide efter afsæt fra kant og bund og svømme efterfølgende. Svømmeren vil kunne ændre position i vandet fra stående til liggende og omvendt ved hjælp af rotation. I undervisningen indgår øvelser til stilarterne crawl og rygcrawl ved fremdrift med arme og ben.


 

Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen

Skive Badeland/Lav ende

Vores sponsorer