Efterår 2021 til forår 2022 01.07.2021  -  30.06.2022
Vejledning

Haletudser (HAL)
 Haletudser:

Sted: I varmtvandsbassinet. 

Vejledende alder: 3-5 år

Holdet er det første hold, hvor børnene er i vandet uden ledsager (forældre). På holdet undervises og støttes børnene af en instruktør og 2 assistenter, som begge er i vandet. Plask og leg for børn, der IKKE tidligere har gået til svømning eller som mangler forskellige færdigheder, før de kan deltage på næste hold – frø holdet. Børnene bruger armvinger og evt. mavebælte. Her gøres børnene trygge ved vandet. Der skabes tryghed omkring selve det at komme ned i vandet og tilvænning til at bevæge sig rundt i vandet. Man lærer basis ting om vand og vejrtrækning. Der er puste og plaske aktiviteter for at blive dus med fx at få vand i hovedet. Børnene lærer at hoppe i vandet på forskellige måder fra diverse genstande/kanten. Vi øver i at dykke hele kroppen og hovedet under vand, samle ting op fra vandet, lave bobler med mund og næse under vand. Vi øver vejrholdning med hovedet i vandoverfladen. Effektiv vejrtrækning: ind- og udånding, holde vejret. Vi flyder på ryggen og derefter på maven med hjælpemidler. Vi prøver at komme fra ryggen til maven og tilbage igen ved rotation. Børnene skal kunne orientere sig i vandet (kaste og samle ting op). Træning af sanser – høre, se og bevæge sig under vand. Træne evnen til at have åbne øjne under vand.

Undervisningen vil være præget af legeaktiviteter og vil tage udgangspunkt i indlæring af de fire grundlæggende færdigheder, der skal skabe fundamentet for det videre forløb i svømning. Først og fremmest skal undervisningen være spændende, sjov og motiverende. Der vil blive arbejdet hen imod at skabe tryghed og glæde ved vandaktiviteter i svømmehallen.

Ved sæsonens afslutning skal svømmeren føle sig tryg ved at opholde sig i vandet, flyde i og bevæge sig i vandet, og også ved at få hovedet under vand. Svømmeren skal ved egen hjælp kunne komme ned i vandet fra bassinkanten.

I undervisningen indgår introduktion til crawl og rygcrawl. Begyndende crawlben – spark. Bevægelse, skabe fremdrift ved bevægelse af armene. Kunne komme i vandet på forskellige måder. Gå, løb, rulle. Udspring fra kant med rotation. Afsæt fra kant. ”Raketter”.

Målet for holdet er at opnå færdigheder svarende til Dansk Svømmeunions ”Aquachamp” småbørnshold, og at børnene bliver klar til næste hold – frø holdet.

Tilmeld/Læs mere - (8)

Frøer (FRØ)

Frøer:

På holdet undervises og støttes børnene af en instruktør og 2 assistenter. Assistenter vil være normalt være i vandet. Svømningen foregår i det store bassin. Børnene kan ikke nå bunden.

Vejledende alder: 4-7 år.

Lige efter begynder holdet. Børnene skal kunne komme i bassinet ved egen hjælp. Vi skal øve det at hoppe og falde i vandet forlæns- og baglæns, udføre rotationer. Børnene skal have kendskab til saltovendinger, skal kunne slå en kolbøtte, lære at sætte af fra kant og komme op på flydemidler, kendskab til fremdriftsmetoder. Svømmerne skal mestre rygcrawl og crawl-benspark liggende på maven, skal øve at kunne svømme crawlben på siden med afslappet vejrtrækning samt med rotation, øve udånding med hovedet under vand, bevægelse på forskellige måder med redskaber – bolde/bræt/orme osv. Vi skal øve at dykke, vejrholdning, ind-og udånding og vejrtrækning, fremdrift med arme og ben med pusteøvelse. Vi skal øve balance herunder at kunne opretholde balance under glidning. 

Undervisningen vil være præget af legeaktiviteter. Først og fremmest skal undervisningen være spændende, sjov og motiverende. Børnene skal på dette niveau med udgangspunkt i de 4 grundlæggende færdigheder forbedre deres fortrolighed og glæde ved vandet gennem relevant svømmeøvelser og vandaktiviteter. Det er målet med undervisningen, at svømmeren udvikler forståelse for deres balance i vand uden hjælpemidler, f.eks. det at komme fra ryggen til maven og tilbage igen ved rotation. De skal beherske forskellige måder at bevæge sig på i vandet, så de kan komme fra A til B. De øver at blive i stand til at udføre 25 m rygcrawl og 25 m crawl ben med strakt vrist. De skal kunne hoppe og falde i vandet forlæns- og baglæns og lære at sparke af fra kant og komme op på flydemidler.

Ved sæsonens afslutning skal svømmeren kunne svømme minimum 25 m på både lavt og dybt vand uden redskaber eller kontakt med bassinets bund eller kant. Svømmeren vil lære at tage hovedet under vandoverfladen, og samtidig glide efter afsæt fra kant og bund og svømme efterfølgende. Svømmeren vil kunne ændre position i vandet fra stående til liggende og omvendt ved hjælp af rotation. I undervisningen indgår øvelser til stilarterne crawl og rygcrawl ved fremdrift med arme og ben.


 

Tilmeld/Læs mere - (8)

Guldfisk (GUL)
Guldfisk:

På holdet undervises og støttes børnene af en instruktør og 2 assistenter. Assistenter vil være normalt være i vandet. Svømningen foregår i det store bassin. Børnene kan ikke nå bunden.

Vejledende alder: 6-9 år.

Let øvede. Børnenes skal lære at udføre forskellige rotationer og få kendskab til saltovendinger. De skal kunne slå en kolbøtte, holde balancen på en plade, lærer at sparke fra kant/bunden og komme op på flydemidler. De lærer at udføre ”raket-start” på ryg og mave helt udstrakt med langt glid. Mestrer flere fremdriftsmetoder. Kan svømme længere distancer - 100m crawl sammensat. Selvredning. Lærer crawlben maveliggende med plade/aquaorm. Træder vande uden brug af hjælpemidler i 30 sek. Kan udføre brystbenspark øvelser. Lærer rygcrawlben med plade/aquaorm. Koordinere vejrtrækning med arme og ben i bevægelse. Lære at bjærge/bugsere en makker fra 5 m til kant, lære at bevæge sig uden bælte. Snuser til at kunne udføre et hovedspring stående fra kanten, dykke ned mod bunden af bassinet. Svømme 100 m rygsvømning uden pause ved kant eller banetov uden bælte. Rutsje i vandet fra stor plade. Når man rykker fra guldfisk, så forventes man at kunne svømme helt uden hjælpemidler.

Tilmeld/Læs mere - (6)

Delfiner (DEL)

Delfiner

Sted svømmehallens store bassin.

Vejledende alder: 7-11 år

Øvede. Man svømmer helt uden hjælpemidler, og der tages udgangspunkt i svømmernes forudsætninger og færdighedsniveauer. Denne opdeling optimerer muligheden for at imødekomme den enkelte svømmers behov således, at svømmeren modtager svømmeundervisning på netop det niveau, han/hun befinder sig på. Grovmotorisk svømning 25 m crawl ben med strakt vrist og strakte ben. Svømmerne skal kunne svømme crawlben i udgangsposition med korrekt vejrtrækning til siden. Svømmeren skal lære at kunne rotere fra crawlben til rygcrawl samt at svømme på siden. Øve ”raket-start” på maven og ryggen. Svømme rygcrawlben og crawlben med plade/aquaorm. Svømmeren øver at kunne springe i vandet på det dybe, og dykke ned mod bunden. Forskellige retningsskift i vandet. Kom på land fra redskab. Ind- og udånding. Vejrtrækning, udånding under vandet. Afsæt med glideøvelser

Undervisningen vil stadig bære et præg af lege-aktiviteter. Først og fremmest skal undervisningen være spændende, sjov og motiverende. Svømmerne skal på dette niveau opnå nye færdigheder indenfor stilarterne og opnå færdigheder indenfor selvredning. Ved sæsons afslutning skal svømmeren kunne svømme flere gange frem og tilbage på både lavt og dybt vand med glid efter afsæt fra bassinvæggen. Svømmeren skal kunne svømme en længere distance (50m) på ryggen og maven med udånding under vandoverfladen. Svømmeren skal øve at dykke ned på ca. 2 meters dybde (eller tilsvarende længde) fra stående og liggende stilling i vandet, og springe i vandet fra bassinkant og skammel på dybt vand. I undervisningen indgår indledende øvelser til butterfly og brystsvømning, og videreudvikling af de allerede indlærte stilarter crawl og rygcrawl. Introduktion til spring og boldspil. Målet for holdet er at opnå færdigheder svarende til Dansk Svømmeunions ”Aquachamp” mærker for let øvede niveau (Svømning 2), og at børnene bliver klar til Haj holdet.

Tilmeld/Læs mere - (6)

Hajer (HAJ)
Hajer:

Sted svømmehallens store bassin.

Vejledende alder: 8-18 år

Sidste step inden konkurrenceholdene med udgangspunkt i den enkelte svømmers niveau. Man skal kunne svømme 50 m iført en t-shirt. Behersker crawl og brystsvømning men træner stadig teknikkerne, så det sker med sikkerhed. Bjærge/bugsere en makker fra 5 m til kant. ”Delfinhop” og bevægelse. Intro til butterfly arm – og bentag. Kan svømme 100 m rygcrawl uden pause ved kant (uden bælte).  Hulahop-stafet. Dykkerbane. For-øvelser til hovedspring og senere udspring. Elementskifte: udspring fra kant med rotation. Dykke. Vejrholdning, ind-og udånding og vejrtrækning. Afsæt med glideøvelser opnår balance, glid under vand, puste ud under vand. Bobleri og luftringe. Udånding under vand. Rygcrawlteknik sammensat. Bevægelse: svømmeren er rolig og kontrolleret. Elementskift fra land til vand. Eksperimenter. Dykke og samle ting fra bunden. Konkurrence. Crawlarme (på land og vand). Balance, koncentration og selvdisciplin. Træde vande. Opretholde balance under glidning. Svømmeren skal snuse til at kunne lave butterflyben. Dykke ned og komme op igennem hula-hop-ring. Flyde på ryggen og på maven. Svømme igennem en hula-hop-ring maveliggende med udånding. Lave ”raket-start” på maven og ryggen. Svømme rygcrawlben med plade/aquaorm. Svømme crawlben med plade/aquaorm og pustbobler. Svømme crawl og rygcrawlben uden plade. Brystarme siddende på plade. Pladeræs og balance. Spring med rotation. Crawl armtag/rygcrawl armtag med rotation. Flyde som en bold. Eksperimenter. Sten, saks, papir. Dyk under vand – vejrtrækning og vejrholdning. Evne til at se under vand. Distancesvømning så lang som muligt. Holde redskaber/bolde under vand = balance. Videreudvikling af crawl bevægelse. Lang armtag og vejrtrækning.

Målet er at kunne udføre hovedspring fra stående stilling (evt. skammel), udføre brystbensparks øvelser i vand på maven uden plade – brystliggende, at svømmeren kan udføre kolbøtter forlæns og baglæns, kan svømme 50 m med T-shirt og træde vande. Bjærgningsøvelser. Kan udføre rotationer om længde/tvær akse som "tørretumblerne". Behersker 3 & 3 samspil med hinanden i for eksempel vandpolo eller andre vandaktiviteter, kan svømme 100m crawl sammensat, kan svømme 100 m rygcrawl sammensat med fokus på rotation, kan udføre delfinhop og har kendskab til delfin bevægelse. Vendinger. Teknik udvikling i brystsvømning

Børnene skal på dette niveau opnå nye færdigheder indenfor stilarterne, således de kan opnå svømmeteknisk niveau til at gå videre på Poseidons talenthold K3. Samtidigt skal børnene opnå nye færdigheder indenfor selvredning. Ved sæsonens afslutning skal svømmeren kunne svømme minimum 200 m heraf minimum 50 m på ryggen uden hjælpemidler. Undervisningen vil også indeholde elementer af boldspil. Der er målet med undervisningen, at deltageren kan dykke gennem en ring på 2 meters dybde, kan udføre en saltovending, kan svømme 3 stilarter, kan 50 m crawl med fokus på hovedspring og have kendskab til saltovending, kan svømme 50 m rygcrawl med 4 rotationer om længdeaksen, kan svømme 25 m bryst med korrekt benspark og vejrtrækning, kan udføre 50 m flybevægelse med fokus på vejrtrækning/rytme, kan svømme minimum 200 m crawl, 100 m individuelt medley (25 butterfly + 25 m rygcrawl + 25 m brystsvømning + 25 m crawl). Målet for holdet er at svømmerne bliver klar til TALENT hold.

Tilmeld/Læs mere - (3)

K1 (K1)
K1 Træner 4 gange om ugen
 
Man kan kun tilmelde sig efter aftale med træneren
Tilmeld/Læs mere - (1)

K2 (K2)
K 2

K2 er svømmeklubbens anden konkurrencehold, hvor der er mulighed for at deltage i svømmestævner i Midt og Vestjylland.

Til træning arbejder vi med at forbedre svømmernes stilarter mest i crawl, rygcrawl og brystsvømning. Vi træner også vendinger og startspring.

Vi svømmer hver gang mellem 1400 - 1900 meter. Der trænes både i vandet og på land hver gang. Man må meget gerne komme alle tre gange i ugen.

Der vil være en træner mandage og onsdage, mens de fleste fredage vil der være to trænere på kanten.

Som svømmer er man forpligtet på at komme 5 min. før træning og sætte banetov i samt sætte vendeflag op.

Som forældre til svømmere der deltager i stævner, vil det være en god ide at tage tidtagerkursus.

Tilmeld/Læs mere - (1)

K3 (K3)
K3
 
Dette hold er oprettet til brug for de svømmere der tidligere har svømmet på Hajer og Delfiner.
 
Holdet er tænkt som et overgangs hold mellem Svømmeskolen og Konkurrance holdene
Tilmeld/Læs mere - (1)

Vores sponsorer